تابلو سه فاز آسانسور | قیمت + خرید
تابلو سه فاز آسانسور
تابلو برق ها جزو لوازم الکترونیکی پرکاربرد می باشند که انرژی الکتریکی جریان فشار برق ورودی به دستگاه ها را کنترل می نماید تا از آسیب به دستگاه ها جلوگیری شود واز این طریق امنیت تجهیزات در برابر برق تامین میشود. انواع تابلو برق ها وجود دارد اما تابلو برق یک فاز و تابلو برق سه فاز محبوبترین و پرکاربردترین انواع تابلو برق ها می باشند که برای مصارف صنعتی و صنایع بزرگ و همچنین مصارف خانگی کاربرد دارند ما در این مقاله در مورد تابلو سه فاز صحبت می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
تابلو برق سه فاز چیست؟
تابلو برق سه فاز یک محفظه است که از تجهیزات الکتریکی همچون کمپرسور، شیرهای برقی و غیره جهت ایجاد عملکرد در کنتور برق تشکیل شده است. برای ساخت تابلو برق سه فاز باید مهارت های زیر را داشته باشید:
- آشنایی با مبانی کلی و استاندارد های تابلو برق سه فاز
- آشنایی با قطعات الکتریکی و طریقه عملکرد
- انتخاب صحیح قطعات
- آگاهی از محاسبه های الکتریکی و تاسیسات
- آشنایی با مدار هایی مثل مدار فرمان ،مدار کنترل، مدار لاجیک و غیره
انواع تابلو برق سه فاز
تابلو برق سه فاز در انواع مختلف وجود دارد که بنا بر نوع کاربری به دستور تکنسین های متخصص برق مورد استفاده قرار می گیرند ساختار هر کدام از انواع تابلو برق سه فاز متفاوت می باشد اما همه این تابلوها از یک اصول یکسانی تبعیت میکنند. انواع تابلو برق سه فاز شامل تابلو برق سه فاز ایستاده، میزی و رک، ایستاده قابل دسترس،فاز سلولی، فاز تمام بسته دیواری و.. کاربرد هر کدام از این تابلو برق های سه فاز متفاوت میباشد.
ساخت تابلو سه فاز
برای ساخت تابلو برق سه فاز نکات و مراحل زیر باید مورد توجه قرار بگیرد:
اصول فنی و استاندارد ها؛ در اولین مرحله از ساخت تابلو برق سه فاز شما باید از طریق مطالعه اسناد معتبر، نقشه ها و اطلاعات و بررسی دقیق نقشه ها و مشخصات جزئی تجهیزات به کار رفته در ساخت تابلو برق سه فاز اصول فنی و استاندارد هایی را که برای ساخت تابلو مورد نیاز است به دست آورید سپس با کارفرما جهت بستن قرارداد مذاکره و مشاوره نمایید و نقشه خود را مطابق با خواست کارفرما طراحی کنید.
تهیه نقشه؛ پس از بررسیهای اولیه، مهمترین کاری که برای ساخت تابلو برق سه فاز باید انجام دهید تهیه نقشه می باشد؛به طور کلی دو نقشه برای ساخت تابلو برق سه فاز مورد نیاز می باشد که یکی شامل نقشه ایزومتریک و دیگری نقشه جانمایی می باشد، نقشه ایزومتریک همان نقشه مدارهای قدرت و مدارهای فرمان است که به وسیله شماره گذاری ترمینال ها انجام می شوند نقشه جانمایی همان نقشه اجرایی است که به همراه لیست تجهیزات و قطعات الکترونیکی به آن چک برای تهیه و ساخت تابلو برق سه فاز لازم است را شامل می شود.
آشنایی با ساختمان تابلو برق سه فاز؛ بعد از طراحی نقشه و در واقع برای طراحی نقشه شما باید با ساختمان تابلو برق سه فاز آشنا شوید. همه انواع تابلوها از ورق روغنی و ضخیم ساخته شدهاند که بدنه آن هم از دوقسمت شاسی و بدنی تشکیل شده است و به وسیله پیچ و مهره ساخته می شوند.
رنگ کاری تابلو برق سه فاز؛ آخرین مرحله از ساخت تابلو برق سه فاز رنگ کاری آن می باشد که خود شامل چند مرحله جزئی چربی زدایی، زنگ زدایی، فسفاته کاری رنگ کاری می باشد.
انواع تابلو برق سه فاز از نظر طراحی
-
تابلو برق سیواکن
در مکان های پر مصرف و با ولتاژ بالا که از نظر فضا هم مشکلی وجود نداشته باشد مورد استفاده قرار می گیرند. این مدل از تابلو برق بیشتر در نیروگاه ها، پست های برق، مترو، کارخانجات بزرگ و هر محلی که مصرف برق بالا باشد کاربرد دارد. این نوع تابلو برق ها بسیار محکم و مقاوم هستند و انعطاف پذیری بالایی دارند.
-
تابلو برق ریتال
این مدل از تابلو برق ها از پرکاربردترین ها می باشند و در صنعت از آنها استفاده زیادی می شود. تفاوت تابلو برق های ریتال نسبت به تابلو برق های سیواکن این است که به فضای کمتری نیاز دارند این تابلو برق معمولاً به صورت رو بند هم ساخته میشود و برای بندهای آن از جنس فلز شیشه یا طلق استفاده می گردد. از مهم ترین تفاوت های تابلو برق سیواکن و ریتال میتوان به این مورد اشاره نمود که در طرح ریتال چهارچوب سلولی همان شاسی به وسیله جوشکاری مونتاژ می شود.
انواع تابلو برق از نظر سطح ولتاژ
- تابلو برق فشار ضعیف سه فاز
در تابلو برق فشار ضعیف سطح ولتاژ ۲۲۰ تا ۲۴۰ ولت می باشد و در منازل مسکونی یا واحدهای صنعتی کوچک که مقدار برق مصرفی آنها کم است به منظور توزیع برق مورد استفاده قرار می گیرند.
-
تابلو برق فشار متوسط سه فاز
سطح ولتاژ در تابلو برق های فشار متوسط بین هزار ولت تا ۳۶ هزار ولت می باشد. مونتاژ تابلو برق ها به صورت چند سلولی است که معمولاً ترانسفورماتورها برای اندازه گیری جریان ولتاژ، کلیدهای دژنکتور،کنتاکتورهای فشار متوسط ، تجهیزات کنترلی کلید های جدا کننده زمین، بار و رله مجهز هستند.
-
تابلو برق فشار قوی سه فاز
این سیستم برقی در ولتاژ بیش از ۳۶ کیلو وات کار کند به عنوان برق فشار قوی معرفی می شود. هنگام طراحی و ساخت تابلو برق ولتاژ فشار بالا باید ملاحظات ویژه را رعایت نمود. در تابلو برق های ولتاژ بالا کلیدهای ولتاژ مهمترین پارامتر ها هستند که عملکرد ایمن ایجاد میکنند.
کاربرد تابلو برق سه فاز
تابلو برق سه فاز بسیار گستردهتر از تابلو برق یک فاز میباشد و در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. مصارف صنعتی از مهمترین مصارف تابلو برق سه فاز میباشد تابلو برق سه فاز می تواند امنیت دستگاه ها و موتور های الکتریکی پرمصرف و قدرتمند که در را که در صنایع بزرگ همچون صنایع غذایی صنایع تولید لباس و صنایع تکنولوژی مورد استفاده قرار می گیرند تامین نماید. در واقع هرچه برق بیشتری مورد نیاز باشد و دستگاه های سنگین تر و زیاد تری به طور همزمان فعالیت کنند به تابلو برق سه فاز نیاز بیشتری است. هر که میزان ولتاژ مصرفی زیاد می شود می توان از تابلو برق های سه فاز استفاده نمود. به طور مثال در صورتی که شما در خانه خود از لوازم برقی استفاده میکند که به ولتاژ زیادی برق نیاز دارند برای تضمین امنیت وسایل خود می توانید از تابلو برق سه فاز سفارش استفاده کنید.
تابلو برق سه فاز آسانسور
تابلو برق سه فاز آسانسور از کنتور عمومی ساختمان تامین میشود با توجه به اینکه آسانسور برای عملکرد خود به برق زیادی نیاز دارد کنتور ساختمان هایی که از آسانسور استفاده می کنند باید سه فاز باشد. تابلو سه فاز آسانسور از سه فیوز متشکل می باشد که در مقابل اضافه جریان ناشی از اتصالات کوتاه از خود واکنش نشان می دهند. علاوه بر این تابلو سه فاز آسانسور دارای شینه نول و ارت و ترمینال های سه فاز و نول و ارت می باشد . روی تابلو برق کلید مینیاتوری یک کلید و سه چراغ سیگنال وجود دارد روشن بودن سه چراغ سیگنال حاکی از این است که تابلو برق سه فاز میباشد. کلید سه فاز غلطکی وظیفه قطع کامل مدار سه فاز آسانسور را عهده دار می باشد.
هزینه تابلو برق سه فاز آسانسور به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و نمیتوان یک هزینه مشخص تعیین نمود. عواملی همچون تعداد تجهیزات مورد استفاده در تابلو برق، جنس بدنه، طراحی، اجرا و نصب و بسیاری از عوامل دیگر که در تعیین هزینه تابلو برق صنعتی است فاز تاثیر گذار میباشد.
نمایش یک نتیجه